SZOMBAT:

Az idei már a 16. olyan alkalom, amikor futók és futóbarátok Siófokon találkoznak azért, hogy egy egész hétvégét szenteljenek az aktuális futószezon lezárásának, másrészt feltegyék a pontot az i-re, és learassák a sportteljesítménybe fektetett éves munka gyümölcsét.

A 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton a távokat illetően az egykori szlogent idézi: "minden szinten szinte minden", vagyis az esemény két napján szinte minden hobbifutó talál az edzettségi szintjének megfelelő vagy kedvére való távot. Ráadásul a klasszikus távok kombinált teljesítésével több eredménylistába is be lehet kerülni.

A Balaton maratonon a 42,2 kilométeres távot a kilométerek megosztásával egy vagy két nap alatt, de mindenképp több szakaszban lehet teljesíteni. A rövidebb távok kedvelői egy-egy szakaszon is rajthoz állhatnak, félmaratoni megmérettetésre pedig mindkét napon lehetőség van. A távok többségén másodmagával is rajthoz állhat az a futó, aki párban szeretne a nagy kihívásoknak nekifutni.

A szezonzárót a szakaszos maratonok 14 kilométeres betétszámával, vagyis egy harmadmaratonnal nyitották meg a futók, majd a nap közepén megfejelték azt egy félmaratonnal, végül levezetésként a hatodmaraton 7 kilométeres etapja zárta a szombati sort.

Az időjárás idén is az ilyenkor bevett arcát mutatta. A 10 órás rajt 10 Celsius-fokos pillanatában rajtaütésszerűen esni kezdett, de mivel a futás négyévszakos sport, mindez nem tántoríthatta el a 4616 nevezőt attól, hogy a választott távon rajthoz álljon és célba érjen. Sőt. Miközben a BSI rendezői a Petőfi sétány célegyenesének végén a befutóérmeket akasztották a futók nyakába, a legbátrabbak egy már hagyománnyá avanzsált szokás keretében megmártóztak a novemberi Balatonban.

A K&H mozdulj! Balaton félmaraton a BSI négyévszakos FélmaratonMánia kihívásának őszi állomása, aki ezen az eseményen célba ér a 21,1 kilométeres távon, az őszi évszakot teljesítettnek tekintheti. Négy félmaraton összegyűjtésével pedig minden futó jogosulttá válik egy négyévszakos gratis éremre.

A szombati egyéni K&H mozdulj! Balaton félmaraton eredményei:

Férfiak:
1. Csere Gáspár 1:07:49
2. Bereczki Richárd 1:15:44
3. Gyurta Márk Manó 1:15:45

Nők:
1. Szekeresné Bakonyi Fruzsina 1:21:12
2. Csáki Enikő 1:28:12
3. Kovács Zita 1:28:40

VASÁRNAP:

Vasárnap is megtöltötték Siófok utcáit élettel és futással a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton résztvevői. A BSI szezonzáró eseményének futói a hétvége második napján egy balatoni félmaratonnal búcsúztatták az idei futószezont.

A vasárnapi futam mezőnye többféle motivációval vágott neki a 21,1 kilométers távnak. 1122 futó magáért a félmaratoni táv teljesítéséért érkezett az eseményre, 230-an párban vállalkoztak ugyanarra, 866-an pedig egy tegnap megkezdett szakaszos maraton teljesítését fejezték be a mai futammal. A 42,2 kilométer 2 nap alatt történő abszolválására mindjárt kétféle kombináció is kínálkozott: a futók teljesíthették a távot két félmaratonnal vagy úgy, hogy a szombati harmad- és hatodmaratont vasárnap megtoldják egy "felessel".

A vasárnapi rajt több meglepetést is tartogatott. A rajtceremónia részeként Bódis Tamás ultrafutó, Spartathlon-győztes elismerése jeléül egy kupát adott át Bogár Jánosnak, akitől idén elhódította a 24 órás futás általa felállított és több mint 25 éven át tartott magyar országos csúcsát. A meglepetések ezzel még nem értek véget. A célegyenesben rajtra váró több mint 2200 futó együtt köszöntette a magyar szabadidősport ikonikus alakját, Monspart Saroltát 75. születésnapján.

Az időjárás idén azoknak kedvezett, akik a szombati helyett a vasárnapi félmaratont választották, az esemény második napján ugyanis igazi napsütéses ősz várta a futókat Siófokon. A rajt pillanatában 9 Celsius-fokot mutatott a hőmérő, ebben az időben a Balaton-parti város platánsorral szegélyezett Petőfi-sétánya valószínűleg az egyik legszebb hazai célegyenes, melyen a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton 2019-es hétvégéjén 6150 nevező futhatott keresztül.

16. K&H mozdulj! Balaton félmaraton - vasárnapi futam - eredmények: 

Férfiak:
1. Simon Péter 1:14:22
2. Galambos Péter 1:16:49
3. Ali Tamás 1:17:42

Nők:
1. Molnár Léda 1:23:21
2. Bátai Réka 1:27:56
3. Rozsnyai Lilla 1:28:32

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

Húsvétkor változik a MÁV–Volán-csoport járatainak közlekedési rendje, valamint a BKK járatainak menetrendje is módosul.
A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a hulladékot a fővárosban az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió – tájékoztatta a Budapesti Közművek szerdán az MTI-t.
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló kéthetes ülésének utolsó napján.
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi képességének megerősítésével garantálható – hangsúlyozta Kutnyánszky Zsolt védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül a Balaton Szupermaratonra, amelyre 386 településről és 17 országból érkezett eddig nevezés.
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest között, miután 2023-ban az egy évvel korábbi kétszeresére nőttek az idegenforgalmi adatok a két ország között – jelentette be...
Változtak a gépjárműadó befizetésének feltételei 2024-től.
A nemzeti ünnepre készül az ország – írta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki a Facebookon osztotta meg a legfontosabbakat az idei március 15-i programsorozatról. A...
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Sándor-palotában felkereste Sulyok Tamás köztársasági elnököt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között...

A címlapról

Húsvétkor változik a MÁV–Volán-csoport járatainak közlekedési...
A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a...
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló...
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül...
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.